Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, June 30, 2011

Generatiekloof op werkvloer wordt overdreven

De generatiekloof op de werkvloer is minder groot dan algemeen wordt verondersteld. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers de Nyenrode Business Universiteit. De onderzoekers voeren aan dat de verschillende generaties op de werkvloer dezelfde waarden belangrijk vinden en bovendien ook een voorkeur vertonen voor hetzelfde type manager. Wel blijkt er een verschil in het belang dat deze verschillende generaties hechten aan die waarden en de manier van leiderschap. Jongere generaties hebben zouden hogere verwachtingen in het werk en de manager koesteren.

De onderzoekers stellen dat alle generaties een goede balans tussen werk en privé als de belangrijkste prioriteit naar voor schuiven. Daarnaast wil men een betekenisvolle activiteit met een impact op lange termijn. Op de derde plaats staat een goede werksfeer. De onderzoekers voegen er aan toe dat vooral de jonge millennial-generatie een groot belang hecht aan een goede werksfeer. Ook willen de millennials meer zekerheid dan de babyboomers, die de oudste generatie op de werkvloer vormen.

Er wordt aan toegevoegd dat de babyboomers opvallend veel belang hechten aan hun loopbaanontwikkeling. Ook blijkt deze groep de mogelijkheid te willen krijgen om al zijn capaciteiten te gebruiken en wil zich ook niet laten begrenzen door een werkomschrijving. "De babyboomers willen zelf realisaties opzetten waar de werkgever baat bij heeft en die zij als een erfenis voor het bedrijf achter kunnen laten," stippen de onderzoekers aan. Als manager willen alle generaties een leider die inspireert, stimuleert, uitdaagt en coacht.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home