Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 29, 2011

Buitenlandse artiesten kunnen Groot-Brittannië niet meer binnen

Een groep artiesten heeft een petitie ondertekend om te protesteren tegen het Britse visa-systeem, dat voor de toelating tot grondgebied van Groot-Brittannië een puntensysteem heeft uitgewerkt op basis van de vaardigheden, kwalificaties en expertise van de betrokkenen. Het systeem moet ervoor zorgen dat de instroom van laaggeschoolde inwijkelingen in Groot-Brittannië wordt afgeremd. De petitie voert echter aan dat artiesten die niet uit Europa afkomstig zijn, door het systeem slecht worden behandeld.

"Het puntensysteem, dat drie jaar geleden werd ingevoerd, is volgens de petitie denigrerend en onnodig bureaucratisch," merkt BBC News op. "Het puntensysteem zou bovendien niet zijn aangepast aan de kortstondige bezoeken van buitenlandse artiesten aan Groot-Brittannië. Aangezien die activiteiten van buitenlandse artiesten geen impact hebben op de immigratie, is het volgens de ondertekenaars dan ook nodig om hen via het puntensysteem te registreren." Tot de ondertekenaars behoren onder meer Philip Pullman, Nicholas Hytner, Salman Rushdie David Hare, Bridget Riley en Nicholas Serota.

De ondertekenaars van de petitie merken op dat onder meer regisseur Abbas Kiarostami en pianist Grigory Sokolov volgens het huidige systeem in de toekomst de toegang tot Groot-Brittannië geweigerd zou worden. "Sponsors die de komst van dergelijke artiesten financieel ondersteunen, kunnen bovendien ook niet de kost van de aanvragen dragen en worden afgeschrikt door de bureaucratie die daarmee gepaard gaat," merken de ondertekenaars op.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home