Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, June 28, 2011

Amsterdam wil alternatieve applicatie-metropool worden

De Nederlandse hoofdstad Amsterdam wil zich opwerpen als een alternatief voor het Amerikaanse Silicon Valley. Met het project Appsterdam wil de Nederlandse hoofdstad zich ontwikkelen tot een nieuwe draaischijf voor ontwikkelaars van applicaties. Initiatiefnemer Mike Lee merkt op dat Appsterdam een hechte gemeenschap van ontwikkelaars wil creƫren op een locatie die gevoelig goedkoper en ook gemakkelijker bereikbaar zou moeten zijn dan Silican Valley.

"De sector van de applicaties wordt gekenmerkt door samenwerking in plaats van concurrentie," merkt Mike Lee op. "Verschillende ontwikkelaars mogen aan hetzelfde probleem werken, maar ontwikkelen daarbij een eigen applicatie, tenzij ze samengaan. Elke ontwikkelaar heeft zijn eigen visie en de klant wordt aangetrokken door de aantrekkingskracht die een bepaalde applicatie op hem persoonlijk heeft. Bovendien worden in de sector ook heel wat codes gedeeld."

Mike Lee wijst er onder meer op dat het door de Amerikaanse visumpolitiek voor een buitenlander moeilijk en duur is om in de Verenigde Staten aan de slag te gaan. Amerikanen hebben het in Europa volgens hem veel gemakkelijker om een activiteit op te zetten. Hij voegt er aan toe dat men in Amsterdam ook met minder kapitaal van start kan gaan dan in Silicon Valley. Ook de aanwezigheid van ontwerpers, marketeers en andere ondersteunende activiteiten in Amsterdam is volgens Lee een voordeel voor de Nederlandse hoofdstad.

Rond het initiatief zou ook het investeringsfonds Appsterfund worden opgericht.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home