Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, June 27, 2011

Zuid-Korea heeft gespecialiseerde kliniek voor internetverslaafden

In Zuid-Korea is een gespecialiseerd ziekenhuis opgericht om internet-verslaafden te helpen. De Save Brain Clinic van het Gongju National Hospital biedt gespecialiseerde behandelingen aan de honderdduizenden Zuid-Koreanen bij wie officieel een internetverslaving is vastgesteld. Zuid-Korea kent de grootste internet-penetratie van de wereld. De Save Brain Clinic, die in mei van dit jaar zijn deuren opende, biedt naar eigen zeggen de eerste gespecialiseerd behandelingen voor internet-verslavingen.

"In het Gongju National Hospital, een psychiatrisch ziekenhuis op ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Seoul, wordt een vijfweekse behandeling aangeboden, met inbegrip van groepsessies, kunsttherapieën, geneesmiddelen en processen zoals neurofeedbank en magnetische stimulatie van de hersenen," voert het persbureau AFP aan. "Lee Jaewon, hoofd van de Save Brain Clinic, merkt op dat internet-verslaving weliswaar niet wordt erkend als een mentale afwijking, maar inmiddels al diep is doorgedrongen in de Zuid-Koreaanse maatschappij.

"Internet-verslaving is geen voorbijgaande jeugdzonde," voert Lee Jaewon aan. "Het gaat om een ernstige aandoening en ouders moeten zich niet beschaamd voelen om hun kinderen voor een behandeling naar het ziekenhuis te brengen vooraleer het te laat is." Hij merkt daarbij op dat internet-verslavingen al fatale gevolgen hebben gehad. Jaewon voegt er aan toe dat de kliniek zich in eerste instantie richt op jongeren, maar ook openstaat voor volwassenen met een problematisch internet-gebruik.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home