Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, June 27, 2011

Eigenaar iPhone meest enthousiast over mobiele geldbeugel

Bezitters van een iPhone zijn enthousiaster over de opties voor een mobiele geldbeugel dan eigenaars van een Android-smartphone. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Retrevo. Daarbij wordt opgemerkt dat 40 procent van de bezitters van een iPhone bij hun volgende telefoon uitkijken naar de mogelijkheid om het toestel binnen een omgeving van near field communications als een mobiele geldbeugel te kunnen gebruiken. Bij eigenaars van een Android-smartphone is dat slechts 24 procent.

De onderzoekers merken op dat 25 procent van de iPhone-bezitters zich niet bewust is van het bestaan van een mobiele portefeuille. Bij Android-bezitters loopt dat op tot 32 procent. In overeenstemming met die resultaten blijkt ook dat 35 procent van de iPhone-bezitters niet geïnteresseerd is in een telefoon met een mobiele geldbeugel. Bij eigenaars van een Android-smartphone loopt dat op tot 44 procent. De onderzoekers merken op dat Apple nog geen mobiele portefeuille heeft aangekondigd voor zijn mobiele telefoons.

Toch zegt 61 procent van de bezitters van een iPhone het bedrijf te vertrouwen bij de uitbouw van de betaalmogelijkheid. Bij eigenaars van een Android-smartphone zou 27 procent van de consumenten vertrouwen in een toepassing van Apple. Google heeft al aangekondigd deze zomer proefprojecten met mobiele portefeuilles te zullen opzetten in New York en San Francisco. Wellicht daarom ligt volgens de onderzoekers het vertrouwen van gebruikers van Android (46 procent) en iPhone (45 procent) in Google nagenoeg even hoog.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home