Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, June 28, 2011

Productie Tesla Roadster wordt eind dit jaar stopgezet

Na de zomervakantie zullen geen orders meer worden aanvaard voor de elektrische sportwagen Tesla Roadster. Tegen het einde van het jaar wordt de productie van de sportwagen stopgezet. Elon Musk, topman van fabrikant Tesla, zegt dat het bedrijf zich verder wil toespitsen op de productie van de sedan Model S, die meer zal gericht zijn op het grote publiek en autobestuurders die voor de allereerste keer een elektrische wagen willen kopen. Van de Tesla Roadster, die een aankoopprijs van 109.000 dollar heeft, werden tot nu toe 1.650 exemplaren verkocht.

"De Tesla Roadster, gebaseerd op het chassis van de Lotus Elise, richtte zich vooral op een exclusief voor sportwagens," aldus het webmagazine Greenbeat. "De wagen trekt in 3,7 seconden op tot 60 mijl per uur en heeft een topsnelheid van 125 mijl per uur." Met een aankoopprijs van 57.000 dollar - zonder rekening te houden met overheidssubsidies, richt het Model S zich op een breder publiek. Tot nu toe werden 4.600 orders geplaatst voor het nieuwe model, dat volgende zomer op de Amerikaanse markt zou worden gelanceerd. Eind volgend jaar zou de wagen ook in Europa verkrijgbaar zijn.

De Tesla Roadster heeft een actieradius van 200 mijl vooraleer een herlaadbeurt noodzakelijk is. Het Model S heeft een actieradius die kan oplopen tot 300 mijl. De Nissan Leaf, die met een aankoopprijs van 32.000 dollar weliswaar gevoelig goedkoper is, heeft een actieradius van slechts 100 mijl. Het bedrijf werkt ook aan het nieuwe Model X, dat zich vooral richt op liefhebbers van terreinwagens en minivans. Het nieuwe model zou tegen het eind van dit jaar worden voorgesteld.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home