Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 29, 2011

Abu Dhabi heeft ontwikkelingsplan voor twintig jaar

Abu Dhabi, hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, heeft een plan voor urbanistische ontwikkeling voor de volgende twintig jaar bekend gemaakt. Het plan is naar eigen zeggen bovendien voldoende flexibel opgevat om te kunnen antwoorden op wereldwijde economische veranderingen. Het plan omvat onder meer investeringen in de renovatie van de bestaande infrastructuur om op de bevolkingsgroei te kunnen inspelen en nieuwe ontwikkelingen zoals de huisvesting van 50.000 mensen, winkelcentra wegen en openbaar vervoer. Financiƫle details werden niet bekend gemaakt.

"De ontwikkelaars zeggen dat bij het project vooral aandacht werd besteed aan de bewandelbaarheid en de leefbaarheid van de stad, waarin onder meer technologieƫn zijn voorzien om de residenten te beschermen tegen de zon en temperaturen die boven de 50 graden celsius uitstijgen," merkt Arabian Business op. "In het plan wordt voorzien dat Abu Dhabi tot het midden van het decennium een economische groei met 7 procent zal kennen. De periode daarop wordt rekening gehouden met een groei van 6 procent."

Abu Dhabi, dat ongeveer 7 procent van de wereldwijde olievoorraden vertegenwoordigt, wil de volgende twintig jaar 500 miljard dollar investeren in industrie en toerisme. De vastgoedsector van het emiraat blijft echter, samen met buur Dubai, met belangrijke problemen geconfronteerd worden. Sinds een piekperiode drie jaar geleden, zijn de vastgoedprijzen in Abu Dhabi met 55 procent teruggevallen. Volgens een aantal analisten moet rekening gehouden worden met een verdere terugval tussen 25 procent en 30 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home