Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 29, 2011

Biotechnologie wordt grote prioriteit van Chinese economie

China gaat de volgende vijf jaar 2 triljoen yuan investeren in wetenschap en technologie. Dat komt overeen met een bedrag van 308,5 miljard dollar. Daarbij zal biotechnologie als een belangrijke prioriteit naar voor geschoven worden. Dat heeft Liu Yandong, de Chinese minister van financiële zaken, bekend gemaakt. De investeringen zouden één miljoen banen moeten creëren en onder meer de impact van de meest voorkomende vervuilende producten met 10 procent terugschroeven.

"De Chinese regering zal volgens Liu Yandong verder inspanningen blijven doen om biotechnologie te combineren met economische ontwikkeling en de verbetering van de levensomstandigheden van de Chinese bevolking," aldus de Chinese krant China Daily. "Hij voerde daarbij aan dat biotechnologie onder meer gebruikt zal worden om rampen te voorkomen en de gevolgen van die grote incidenten af te zwakken, het leefmilieu te beschermen, de bouwsector duurzamer te maken en de klimaatverandering onder controle te houden."

Yandong voegde er aan toe dat de jongste innovaties in biotechnologie zouden gebruikt worden om te garanderen dat de kwaliteitsnormen voor voeding, hygiëne, gezondheid en geneesmiddelen worden gerespecteerd. Er wordt onder meer opgemerkt dat er 20 miljard yuan zal worden geïnvesteerd in innoverende geneeskunde, de teelt van nieuwe variëteiten van genetisch gemodificieerde organismen en de preventie en controle van virale hepatitis en andere infectieziektes.

Biotechnologie zou onder meer het leven van de gemiddelde Chinees met één jaar moeten verlengen en de kindersterfte tot 12 procent terug te schroeven. De stad Tianjin werpt op een centrum voor de productie van biotechnologie-producten in China geworden te zijn.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home