Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, June 30, 2011

Meer vertrouwen in collega dan in levenspartner

Vele werknemers nemen sneller hun collega's in vertrouwen dan hun levenspartner. Dat is de conclusie van een Brits onderzoek van het ecommerce-bedrijf StinkyInk.com. De onderzoekers merken daarbij op dat collega's op de werkvloer lange tijd met elkaar doorbrengen en dus elkaar in veel gevallen ook bijzonder goed leren kennen. Dat zou ertoe leiden dat werknemers vaker elkaar in vertrouwen nemen en ook een diepere band opbouwen.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim 20 procent van de Britse werknemers zijn geheimen liever vertelt aan collega's op de werkvloer dan aan zijn partner. Bovendien geeft 22 procent van de respondenten aan meer toegewijd te zijn aan zijn collega's dan aan zijn levenspartner. Bijna een kwart stelde dagelijks beter over te kunnen met zijn collega's dan met zijn partner. Eén op tien zou zelfs liever met vrienden op vakantie gaan dan met zijn partner.

De onderzoekers merken op dat collega's minstens geheimen van elkaar kennen die voor de partner verborgen zijn gebleven. "De onderzoekers merken op dat een goede relatie met de collega's positief moet worden benaderd," aldus het webmagazine Newslite.tv. "Het is uiteraard veel aangenamer om te werken met mensen die men tot zijn vriendenkring rekent. Anderzijds lijkt het niet altijd verstandig om collega's in plaats van de partner in vertrouwen te nemen."

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home