Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 27, 2011

Helft Amerikaanse internetgebruikers bezoekt reissites

Tijdens de maand juni hebben 116 miljoen Amerikaanse consumenten een online reissite bezocht. Reissites vertegenwoordigden daarbij de helft van de snelstgroeiende websites tijdens de maand juni. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore. De onderzoekers voegen er aan toe dat meer dan de helft van de Amerikaanse bevolking tijdens de maand juni een reissite heeft bezocht. In totaal waren tijdens de maand juni 214,5 miljoen Amerikanen online. Dat betekende een daling met ongeveer 1 procent tegenover de maand mei.

Met een stijging van 14 procent tot 13,5 miljoen bezoekers tekende de vervoerssector binnen het toerisme de grootste groei op. Lijstaanvoerder in die sector was de Amerikaanse nationale spoorwegmaatschappij Amtrak. Die trok tijdens de maand juni 2,6 miljoen bezoekers aan. Dat betekende een stijging met 14 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Op de tweede plaats staat de de vervoersmaatschappij FirstGroup met 2,2 miljoen bezoekers. Rederij Carnival Cruise eindigde op de derde plaats, gevolgd door concurrent Royal Caribbean Cruises.

ComScore voert aan dat ook hotel en resorts een belangrijke groei lieten optekenen. Daar werd een toename met 13 procent tot 34,8 procent opgetekend. Op de eerste plaats staat Hilton Hotels met 5,4 miljoen bezoekers. Dat betekende een stijging met 24 procent. Op de tweede plaats staat Marriott, dat een groei met 18 procent tot 5,4 miljoen bezoekers liet optekenen. Daarna volgens Choice Hotels International, InterContinental Hotels Group en Wyndham Worldwide. Online reisagenten lieten een groei met 10 procent tot 42 miljoen bezoekers optekenen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home