Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 27, 2011

Embraer en Boeing stappen in onderzoek naar vliegtuig-ethanol

De Braziliaanse vliegtuigconstructeur Embraer en zijn Amerikaanse concurrent Boeing hebben bekendgemaakt te investeren in een haalbaarheidsstudie voor het gebruik van Braziliaans suikerriet in vliegtuigbrandstof. Ook de Inter-American Development Bank (IDB) zal een financiële bijdrage leveren voor het project, dat erop gericht is om de uitstoot van broeikasgassen terug te schroeven. De brandstof zal worden ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Amyris.

Arnaldo Vieira de Carvalho, topman van het IDB Sustainable Aviation Biofuels Initiative, stelde dat de opkomende hernieuwbare vliegtuigbrandstof de potentie heeft om de uitstoot van broeikasgassen gevoelig terug te schroeven. Hij verwees daarbij naar het Braziliaanse succes in de toepassing van suikerriet-ethanol als alternatief voor benzine. De Carvalho merkte op dat de studie de mogelijkheden voor een duurzame, grootschalige productie van alternatieve vliegtuigbrandstoffen op basis van suikerriet wil uittesten.

Het onderzoek wordt geleid door de Braziliaanse denktank Icone. Het initiatief is het eerste project dat beroet doen op ondersteuning die door de Inter-American Development Bank in juni werd aangekondigd voor de promotie van duurzame vliegtuigbrandstoffen. De milieuorganisatie World Wildlife Fund werd aangetrokken als onafhankelijk adviseur en controle-orgaan. Boeing merkt op dat de samenwerking cruciaal is om de brandstofvoorraden van de vliegtuigindustrie te diversifiëren en een sterke Amerikaans-Braziliaanse samenwerking rond hernieuwbare energie op te zetten.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home