Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 26, 2011

Amerikaans Olympisch Comité dicht bij akkoord

Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het United States Olympic Committee (USOC) staan dicht bij een akkoord rond de verdeling van inkomsten. dat heeft Richard Carrion, bestuurslid van het Internationaal Olympisch Comité bekend gemaakt. Vertegenwoordigers van beide partijen zouden bij de jongste onderhandelingen gevoelig dichter bij elkaar zijn gekomen. Centraal in de gesprekken staat het aandeel van 20 procent van het Amerikaanse comité in de wereldwijde sponsoringinkomsten en 12,75 procent in de Amerikaanse televisierechten.

De nieuwe afspraken zouden bij het begin van het nieuwe decennium worden ingevoerd. Scott Blackmun, chief executive van het United States Olympic Committee, benadrukte dat verdere vorderingen in de gesprekken de volgende weken tot een principe-akkoord zouden kunnen leiden. "Er is van beide partijen een duidelijke intentie om zo snel mogelijk mogelijk tot een oplossing te komen," voerde Blackmun aan tegenover het persbureau Associated Press.

"Er zijn een aantal nieuwe voorstellen gelanceerd die tot optimisme stemmen," benadrukte Blackmun. "Verwacht wordt dat die elementen zullen leiden tot een akkoord dat voor de werkgroep aanvaardbaar is. Er zijn weliswaar nog geen nieuwe concrete elementen, maar er is een structuur die ons toelaten optimistisch te staan over een mogelijke oplossing." Een akkoord zou voor de Verenigde Staten ook de kans bieden om in de toekomst gemakkelijker opnieuw een kandidatuur voor de organisatie van de Olympische Spelen in te dienen.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home