Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, July 25, 2011

China produceert meer windenergie dan Verenigde Staten

In de Verenigde Staten vertegenwoordigde windenergie vorig jaar slechts een kwart van de nieuwe elektriciteits-productie. Het jaar voordien had windenergie nog een aandeel van 42 procent in de bijkomende capaciteit. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van energie. Er wordt aan toegevoegd dat de gemiddelde kostprijs van de installatie van windenergie het voorbije jaar constant is gebleven, terwijl bij andere bronnen van elektriciteit een daling werd opgetekend.

"Het belangrijkste probleem voor windenergie is de aanleg en het onderhoud van nieuwe transmissie-lijnen," wordt in het rapport opgemerkt. "Het is relatief gemakkelijk om een windturbine elektriciteit te laten produceren, maar het is veel complexer om die elektriciteit te transporteren. Dat is echter een hindernis waar alle nieuwe vormen van hernieuwbare energie worden geconfronteerd. Bij potentiële is er echter ook vaak het protest van omwonenden, die vrezen voor geluidsoverlast of schaduw."

Er wordt aan toegevoegd dat in de Verenigde Staten het voorbije jaar 5.113 megawatt aan windenergie-capaciteit werd geïnstalleerd. In China werd echter een capaciteit van 18.928 megawatt geïnstalleerd. Dat betekent dat China sinds eind vorig jaar meer elektriciteit uit windenergie produceert dan de Verenigde Staten. In totaal heeft China een productiecapaciteit van 44.781 megawatt, tegenover 40.267 megawatt in de Verenigde Staten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home