Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 26, 2011

Aanslepend arbeidsconflict in American football ten einde

Het arbeidsconflict in de Amerikaanse National Football League (NFL) is opgelost. De spelersvakbond NFL Players Association verklaarde zich akkoord met een nieuw loonakkoord voor een periode van tien jaar met de clubeigenaars. De spelersvertegenwoordigers van de tweeëndertig teams uit het Amerikaanse football verklaarden zich unaniem akkoord met de verdeelsleutel van een jaarlijks inkomstenbedrag van 9 miljard dollar. Daarmee komt een einde aan een crisis van vierenhalve maand.

Eerder al hadden ook de clubeigenaars zich al akkoord verklaard met het nieuwe voorstel. "We hadden al langere tijd verwacht dat er uiteindelijk een akkoord zou kunnen gesloten worden," merkte Roger Goodell, commissioner van de National Football League, op na de ondertekening van het akkoord. "Het is vooral goed nieuws dat alle aandacht opnieuw op het sportieve aspect van het American football kan worden gericht." Goodell stelde dat een akkoord voor een periode van tien jaar een uitstekende realisatie is.

Het was bijna een kwarteeuw geleden dat de National Football League nog met een staking van de spelers was geconfronteerd. In het nieuwe akkoord is voorzien dat de clubeigenaars 53 procent van de inkomsten zullen toegewezen krijgen. In het vorige contract hadden clubs en spelers elk recht op 50 procent van de inkomsten. Daartegenover krijgen de spelers gunstiger voordelen aangeboden. De spelers beslisten om na het akkoord onmiddellijk de trainingen te hervatten. De nieuwe competitie gaat zoals gepland in de tweede week van september van start.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home