Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, July 26, 2011

Sociale netwerk Google neemt uitstekende start

Het nieuwe sociale netwerk GooglePlus blijkt snel aan populariteit te winnen. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau ComScore. Er wordt aan toegevoegd dat Google mogelijk eindelijk een oplossing gevonden heeft om een sterke positie te verwerven binnen de sector van de sociale netwerken. GooglePlus werd eind juni gelanceerd. Volgens ComScore had het netwerk op twintig dagen bijna 20 miljoen unieke bezoekers geregistreerd, zonder rekening te houden met mobiele telefoons.

"GooglePlus presteert tot nu toe gevoelig beter dan de eerdere pogingen die het internetbedrijf in de sector van de sociale netwerken heeft gelanceerd," voert ComScore aan. In de Verenigde Staten werden 5,3 miljoen gebruikers opgetekend. Daarmee is de Amerikaanse regio de belangrijkste markt voor het nieuwe sociale netwerk. Er wordt aan toegevoegd dat 63 procent van het Amerikaans publiek uit mannelijke gebruikers bestaat. De leeftijdsgroep tussen achttien en vierendertig jaar vertegenwoordigde 58 procent van de totale populatie van het sociale netwerk.

Uit de cijfers blijkt verder dat India 2,8 miljoen bezoekers leverde, gevolgd door Groot-Brittanniƫ (867.000 gebruikers), Canada (859.000 gebruikers) en Duitsland (706.000 gebruikers). "De initiƫle interesse in GooglePlus is ongetwijfeld belangrijk, maar het is evenzeer cruciaal dat die gebruikers ook tot een geregelde participatie kunnen worden aangemoedigd," merkt onderzoeksleider Andrew Lipsman op. "Er is een duidelijk potentieel om een groot aantal gebruikers aan te trekken."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home