Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 02, 2011

Barack Obama krijgt slecht rapport voor werkgelegenheid

Driekwart van de Amerikanen hebben een negatief oordeel over het werkgelegenheidsbeleid van president Barack Obama. Ook blijkt een meerderheid de president een negatief rapport te geven over de aanpak van het gezondheidsbeleid, het leefmilieu, de onrust in het Midden-Oosten en het onderwijs. Dat is de conclusie van een enquĂȘte van het onderzoeksbureau Harris. In februari van dit jaar had 29 procent van de Amerikanen een positief oordeel over het werkgelegenheidsbeleid van de president. Dat is nu echter gedaald tot 24 procent.

Uit het onderzoek blijkt dat 61 procent van de Amerikanen Barack Obama een slecht rapport geven over het onderwijsbeleid. Voor gezondheidszorg is dat 63 procent. Slechts 34 procent geeft de president op beide onderwerpen een positief oordeel. In februari had Obama nog een positieve score van 39 procent gekregen over onderwijs en 37 procent op het gebied van gezondheidsbeleid. Over de onrust in het Midden-Oosten daalde de positieve score van 39 procent naar 38 procent. Op milieugebied werd een daling van 41 procent naar 37 procent opgemerkt.

Bij de republikeinen haalt Barack Obama een maximale score van 13 procent op het gebied van milieubeleid. Bij de democraten daarentegen werden positieve scores opgetekend voor de aanpak van de onrust in het Midden-Oosten (65 procent), het milieubeleid (63 procent), de gezondheidszorg (63 procent) en onderwijs (60 procent). Daarentegen geeft ook bij de democraten aan de president slechts een positieve score van 42 procent voor de aanpak van de werkgelegenheid.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home