Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 02, 2011

Spammers proberen in te spelen op Wiki-ontwikkelingen

Spammers hebben een nieuw kanaal ontdekt. Dat zegt de internetbeveiliger Symantec. Daarbij wordt verwezen naar het feit dat een aantal spammers boodschappen voor farmaceutische producten is beginnen te versturen onder het merk WikiPharmacy, waarbij de spammers de consument zouden proberen te misleiden door de grote belangstelling voor de klokkenluidersite Wikileaks en andere wiki-projecten. Ook blijkt men te trachten consumenten te verleiden om te klikken op een valse online videodienst.

Farmaceutische producten vormen de belangrijkste deelsector van de spamactiviteit. Tijdens de maand juni vertegenwoordigden geneesmiddelen en aanverwante producten nog 40 procent van alle verstuurde spamberichten. Eind vorig jaar bedroeg het aandeel van de farmaceutische sector nog 64,2 procent. Uit het onderzoek blijkt verder dat de openbare sector het belangrijkste doelwit is van phishing-aanvallen. In die sector zou één aanval op 83,7 emails worden opgetekend.

Op de tweede plaats in de phishing-ranglijst staat de chemische en farmaceutische sector met één aanval op 897,3 berichten. Op de derde plaats staat de informatica-sector met één aanval op 798,3 berichten. Daarna volgt de retailsector met één aanval op 663,2 emails, voor onderwijs met één aanval op 151,4 berichten en financiële diensten met één aanval op 160,8 emails. De openbare sector staat met één aanval op 73,1 emails ook op de eerste plaats bij de virussen, gevolgd door chemie en farmaceutica, informatica, retail, onderwijs en financiële diensten.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home