Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, July 02, 2011

Maandag meest chaotische dag op werkvloere

Omdat het werk niet goed georganiseerd is, heeft 26 procent van de kantoormedewerkers naar eigen zeggen al overwerk moeten presteren. Dat is de conclusie van een Nederlandse enquête van het bureau Right Marktonderzoek. Uit het onderzoek blijkt dat de meerderheid van de respondenten van mening is dat vrouwen beter georganiseerd zijn dan mannen. Vrijdag wordt bestempeld als de beste dag om de werkplek te reorganiseren.

De onderzoekers voeren op dat 19 procent van de Nederlandse kantoormedewerkers door ongeorganiseerd werken soms de opdracht niet op tijd klaar krijgt. Het leidt bij 21 procent tot conflicten met collega's of leidinggevenden. Ook wordt opgemerkt dat 16 procent van de medewerkers toegeeft door ongeorganiseerd werken klanten verloren te hebben. Daarnaast maakt 21 procent gewag van ontevreden en klagende klanten. Bovendien zegt 14 procent dat ongeorganiseerd werken tot financiële schade voor de werkgever heeft veroorzaakt;

Volgens 54 procent van de respondenten zijn vrouwen echter beter gestructureerd dan mannen. Volgens 33 procent is er geen verschil. Ondanks de problemen zegt 85 procent zelf wel gestructureerd te werken. Volgens de respondenten zorgt goed georganiseerd werken voor minder stress (88 procent), een professionele uitstraling (87 procent), de opbouv van de carrière (74 procent) en het opdrijven van de productie (74 procent).

De onderzoekers geven nog aan dat 34 procent van de respondenten de maandag als de meest chaotische dag van de wereld bestempeld, terwijl 65 procent de vrijdag als één van de beste dagen vindt om de werkplek te reorganiseren.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home