Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, July 01, 2011

Voor starters is salaris minder belangrijk geworden

Het salaris is voor studenten en starters de voorbije jaren steeds minder belangrijk geworden dan plezier in het werk. Dat is de conclusie van een onderzoek van de Nederlandse consulent Nobiles Media bij studenten en jonge professionals met maximaal vijf jaar ervaring. De onderzoekers merken op dat 63 procent van de ondervraagden aangeeft dat het salaris minder belangrijk is dan het plezier in het werk. Drie jaar geleden was slechts 43 procent van de ondervraagden die mening toegedaan.

De belangrijkste ambitie voor starters de volgende vijf jaar blijft volgens de onderzoekers een aanzienlijke stap realiseren in de persoonlijke ontwikkeling(71 procent), gevolgd door een gezonde balans tussen tussen werk en privé (46 procent). Er wordt aan toegevoegd dat studenten ook realistischer geworden zijn in het schatten van hun eerste salaris. Drie jaar geleden werd er nog een gemiddelde overschatting van 395 euro opgetekend, maar dat is inmiddels gedaald tot 67 euro.

De onderzoekers merken wel op dat studenten en starters pessimistischer zijn geworden dan drie jaar geleden. Daarbij wordt opgemerkt dat 40 procent denkt zware inspanningen te moeten doen om een baan te vinden. Drie jaar geleden was dat slechts 21 procent. Ook geeft nog slechts 29 procent aan dat de werkgevers met ongeduld naar nieuw talent uitkijken. Drie jaar geleden was dat nog 52 procent. Inmiddels vindt ook 46 procent het niet belangrijk om voor een bekende organisatie te kunnen werken, tegenover 38 procent drie jaar geleden.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home