Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, July 27, 2011

Amerikaanse luxesector laat opnieuw groei optekenen

De Amerikaanse luxesector heeft tijdens het eerste kwartaal van dit jaar op verschillende terreinen een groei laten optekenen. Dat is de conclusie van een rapport van de financiƫle groep American Express. Daarbij wordt opgemerkt dat er een omzetgroei werd opgemerkt bij kleding en accessoires, juwelen en departmentstores. Anderzijds bleek er een terugval te moeten geboekt te worden bij luxemeubels en woninginrichting.

Er wordt opgemerkt dat de bestedingen in kleding en accessoires tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een groei met 3,3 procent kenden tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarbij wordt opgemerkt dat de rijkere consumentengroep met een groei van 2 procent zich iets terughoudender bleek op te stellen. Bij de andere klanten werd een groei met 3,3 procent opgetekend. De gemiddeld aankoop bij de rijkere bevolking steeg echter met 8,9 procent in waarde. Ook de andere klanten lieten een groei met 8,4 procent optekenen. Dat zou een trend van grote, onregelmatige aankopen aangeven.

Bij juwelen werd een groei met 14,1 procent opgetekend, maar het gemiddelde transactievolume liet een daling met 8,1 procent registreren. De departmentstores lieten bedrijven een groei met 6 procent optekenen, gevolgd door de consumentensector met 4,4 procent en de kleine ondernemingen met 2,8 procent. Bij de aankoop van meubels en woninginrichting werd daarentegen een daling met 15,9 procent gemeld bij de bedrijven, gevolgd door de consumenten met een terugval van 14,4 procent en kleine ondernemingen met een achteruitgang met 5,5 procent.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home