Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 22, 2011

Real Madrid beperkt budget eigen televisiekanaal

De Spaanse voetbalclub Real Madrid gaat de budgetten voor het eigen televisiekanaal gevoelig beperken. De maatregel vormt een onderdeel van een grotere operatie om de onkosten van de voetbalclub terug te dringen. Het budget van Real Madrid TV zou teruggebracht worden tot 7 miljoen euro per jaar. In de toekomst zou het televisiekanaal met nog meer besparingen rekening moeten houden. Florentino Perez, voorzitter van Real Madrid, zou sceptisch zijn over de meerwaarde van het televisiekanaal.

Oorspronkelijk had Real Madrid TV een budget van ongeveer 20 miljoen euro per jaar. Door de besparingsoperatie zal het televisiekanaal ook veertig medewerkers moeten ontslaan, waaronder technici, producers en schrijvers. "Voorzitter Perez zou er niet van overtuigd zijn dat eigen media-projecten een meerwaarde kunnen betekenen voor het imago van de club," merkt het webmagazine Sportbusiness.com op. "Twee jaar geleden sloot Perez ook al het radiostation van Real Madrid, amper één jaar nadat zijn voorganger Ramon Calderon het platform had opgericht."

Verwacht wordt dat Perez ook het budget van de basketbal-divisie van Real Madrid zal terugschroeven. Dit jaar had de divisie de beschikking over een budget van 28 miljoen euro. Dat zou volgend jaar echter teruggebracht worden tot 25 miljoen euro. Nog één jaar later zouden de financiële middelen voor de basketbal-divisie verder tot 20 miljoen euro worden herleid. Vele grote voetbalclubs moeten besparingen doorvoeren om te voldoen aan de nieuwe Europese voetbalregels.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home