Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 15, 2011

Kinderen van arme gezinnen lijden sedentair leven

Er is een duidelijk verband tussen de socio-economische status van het gezin en bepaalde sedentaire gedragingen, zoals televisie en videogames, tijdens de eerste levensjaren. Dat is de conclusie van een onderzoek van de University of Zaragoza. Het adopteren van sedentair gedrag tijdens die levensperiode kan volgens onderzoeksleider Juan Pablo Rey-Lopez een belangrijke impact hebben op de educatieve ontwikkeling en de gezondheid.

"Er is een duidelijke band tussen de socio-economische status van een gezin en de tijd die tieners besteden aan sedentaire activiteiten, zoals televisie, videogames en studeren," merkt Rey-Lopez op in het online magazine ScienceDaily.com. "Uit het onderzoek is gebleken dat tieners andere sedentaire gedragingen vertonen naar gelang de socio-economische situaties van hun gezin. De professionele activiteit van de ouders heeft een grotere impact op de tijd die aan sedentaire activiteiten wordt besteed dan het opleidingsniveau."

In gezinnen met thuisblijvende moeders leiden tieners volgens de onderzoeker een meer sedentair leven. Er wordt aan toegevoegd dat meisjes meer tijd besteden aan studies, terwijl jongens vaker naar elektronische games grijpen. Meisjes in gezinnen met twee ouders met een laag arbeidsniveau blijken echter bijzonder grote consumenten van televisie te zijn en minder te studeren," voert Rey-Lopez nog aan. De onderzoeker merkt op dat socio-demografische factoren wel een grote rol spelen bij jongens dan bij meisjes.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home