Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, June 14, 2011

Bagagegelden dragen winst Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen

Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben het voorbije jaar 3,4 miljard dollar dollar inkomsten gerealiseerd met bagagegelden. Dat betekent een stijging met 24 procent tegenover het jaar voordien. Dat blijkt uit een rapport van het Amerikaanse ministerie van transport. De bagagegelden zijn er mee verantwoordelijk voor dat de Amerikaanse luchtvaartsector het voorbije jaar opnieuw winstgevend is geworden, nadat de drie jaar voordien verliezen werden geleden. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen boekten vorig jaar een winst van 2,6 miljard dollar winst.

"Zonder deze vergoedingen, zouden de Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen ook het voorbije jaar wellicht verlies hebben geleden," aldus Jim Corridore, luchtvaartanalist bij het ratingbureau Standard & Poor's, op tegenover het persbureau Associated Press. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen hebben begin dit jaar de ticketprijzen gevoelig opgedreven, maar dat weegt niet op tegen de stijgende brandstofprijzen. Nieuwe prijsstijgingen werden op zware protesten bij de reizigers op zware protesten onthaald. Dus moesten er elders extra inkomsten worden gevonden.

"Door het succes van de bagagegelden zijn de luchtvaartmaatschappijen gestart met het vragen van vergoedingen voor een hele reeks extra diensten," merkt Associated Press nog op. "Tegen betaling kunnen passagiers vroeger aan boord en kunnen ze meer beenruimte kopen. Er worden ook extra vergoedingen gevraagd voor telefonische reservaties en het reserveren van een zetel." Al deze vergoedingen vertegenwoordigen inmiddels 6 procent tot 7 procent van de totale omzet van de luchtvaartmaatschappijen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home