Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, June 14, 2011

Slechts 30 procent online videoreclame wordt doorgespoeld

Slechts 30 procent van de preroll-reclamespots op videosites wordt door de consument doorgespoeld. Dat blijkt uit cijfers van Bruce Daisley, verkoopsdirecteur bij de videosite YouTube, over de reactie van het publiek op TrueView. Bovendien vertoont het publiek van deze TrueView-spots volgens Daisley een engagement dat 75 procent hoger ligt dan bij internet-gebruikers die met traditionele online videoreclames worden geconfronteerd.

TrueView werd in december vorig jaar ingevoerd en biedt de gebruiker de mogelijkheid om een reclame na vijf seconden door te spoelen. Adverteerders moeten alleen betalen voor reclames die minstens dertig seconden of helemaal worden bekeken. "Daisley merkt echter op dat de overgrote meerderheid van de consumenten van die mogelijkheid niet gebruik maakt en de reclamespots helemaal uitkijken," voert het webmagazine BizReport.com aan.

Daisley voegt er aan toe dat het TrueView-model aan de adverteerder ook toelaat om te controleren hoe de videospot presteert. "Voor de eerste keer kunnen adverteerders bekijken hoe vaak de reclame wordt doorgespoeld," merkt hij op. "Dat biedt de adverteerder ook de kans om de creatieve sector erop te wijzen dat sommige reclamespots minder efficiƫnt werken, eenvoudig omdat de consument minder interesse heeft laten blijken en de advertentie vaker heeft doorgespoeld."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home