Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, June 13, 2011

Emissiehandel meest efficiënte maatregel in beperking uitstoot

Financiële maatregelen zijn de meest efficiënte manier om de pollutie terug te drijven. Dat is de conclusie van de onafhankelijke Australische Productivity Commission in een vergelijkend onderzoek naar milieumaatregelen in China, Japan, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Zuid-Korea en Nieuw-Zeeland. Het rapport betekent een ondersteuning van de plannen van de Australische regering voor het invoeren van een emissiebelasting.

"De huidige Australische labor-regering wil tegen midden volgend jaar een emissiebelasting invoeren en wil over vijf jaar een volwaardige handel in uitstootrechten uitbouwen," aldus het persbureau AFP. "Het plan stuit echter op zwaar verzet van de conservatieve oppositie en de bedrijfswereld." De Australische onderzoekscommissie merkt op dat in een aantal onderzochte landen gebruik gemaakt wordt van emissiehandel, terwijl overal maatregelen werden ingevoerd zoals doelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie en het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

"Uit het onderzoek is gebleken dat het systeem van uitstootrechten het meest kostenefficiënt is," merkt de Productivity Commission op. "Maatregelen voor het aanmoedigen van kleinschalige projecten voor hernieuwbare energie en biobrandstoffen leveren daarentegen weinig resultaten op tegenover substantieel hogere onkosten. Uitstootrechten zijn gebaseerd op een markmechanisme en bevestigen dat directe prijsinterventies de grootste resultaten opleveren."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home