Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, June 13, 2011

Australische universiteit ontwikkelt intelligente rolstoel

Aan de University of Technology Sydney is een rolwagen ontwikkeld die kan worden bestuurd door bewegingen van het hoofd en hersenactiviteit. Projectleider Hung Nguyen, hoofd van de faculteit enigineering en informatietechnologie aan de Australische universiteit, merkt op dat de Aviator-rolstoel nieuwe mogelijkheden biedt aan mensen die omwille van hun fysieke handicap geen elektrisch model kunnen besturen. De Aviator-technologie moet hen volgens Nguyen opnieuw een gedeeltelijke mobiliteit en onafhankelijkheid garanderen.

"De Aviator-technologie kan een belangrijke impact hebben op de maatschappij," merkt Hung Nguyen op in het webmagazine Physorg.com op. De onderzoeker zegt geïnteresseerd te zijn in onderzoek dat mensen met een handicap kan helpen om een grotere autonomie te realiseren. Hij voegt er aan toe dat de technologie mogelijk ook voor andere toepassingen kan worden gebruikt, zodat mensen met een handicap in de toekomst een brede waaier van activiteiten kunnen organiseren en er oplossingen gevonden kunnen worden voor verschillende soorten handicaps.

Er wordt nu onderzocht of de Aviator-technologie ook commercieel realiseerbaar kan worden gemaakt. Inmiddels wordt er met UniQuest, dat voor research aan de University of Technology Sydney commerciële toepassingen moet zoeken, gewerkt om de technologie ter beschikking te stellen van het publiek. Een vertegenwoordiger van UniQuest merkt daarbij op dat er verder wordt gezocht naar budgetten voor verder onderzoek en ontwikkeling. De technologie biedt volgens UniQuest unieke kansen voor investeerders die zowel financieel als sociaal zijn gemotiveerd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home