Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, June 14, 2011

Rusland lanceert nieuw investeringsfonds voor buitenlandse partners

Rusland lanceert een investeringsfonds met een omvang van 10 miljard dollar. Dat moet het vertrouwen van de investeerders in de Russische markt opdrijven. Omdat de Russische overheid als een partner optreedt, hoopt het fonds de risicoperceptie over investeringen in Rusland weg te kunnen nemen. Het fonds werd opgericht op aangeven van de Russische president Dmitry Medvedev. Het project richt zich volgens Stanislav Voskresensky, Russisch onderminister van economische ontwikkeling, vooral op buitenlandse investeerders die nog niet in Rusland actief zijn en weinig van het land kennen.

"Bedoeling is dat het investeringsfonds een minderheidsparticipatie neemt in joint-ventures met buitenlandse bedrijven," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Er wordt gemikt op een rendement van minstens 15 procent. Het investeringsfonds zou volgens Voskresensky ook gebruikt kunnen worden voor de overname van een aantal buitenlandse bedrijven die belangrijk worden geacht om de technologische basis van Russische ondernemingen te verbeteren."

"Door het aantrekken van buitenlandse investeerders, hoopt het fonds niet alleen de nodige financiële middelen te kunnen aantrekken, maar ook te kunnen bijdragen tot de modernisering van Rusland en het creëren van nieuwe banen," merkte Voskresensky op. "Er wordt vooral uitgekeken naar investeerders die niet alleen geld, maar ook technologieën meebrengen." Gehoopt wordt vooral investeringen te kunnen aantrekken voor de telecomsector en de farmaceutische industrie, maar ook voor de landbouw.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home