Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 15, 2011

Voorzitter Britse omroep wil BBC World Service redden

Chris Patten, de nieuwe voorzitter van de BBC Trust, heeft aangekondigd te zullen vechten om ervoor te zorgen dat de BBC World Service niet te lijden zal hebben onder de besparingen die de openbare omroep moet doorvoeren. Patten voerde aan eventueel bereid te zijn om eventueel de digitale televisiekanalen op te offeren om de toekomst van de BBC World Service veilig te stellen. Het budget van de Britse overheid moet dit jaar met 20 procent worden teruggebracht. De BBC Trust ontkent de plannen en zegt dat er nog geen definitieve beslissing is genomen.

Chris Patten, de laatste Britse gouverneur van Hongkong, zegt vooral de Arabische, Somalische en Indiase secties van de BBC World Service absoluut te willen verder zetten. "In het buitenland beseft men pas echt hoe goed de BBC is," aldus Chris Patten tegenover de Britse krant The Telegraph. Hij voegde er aan toe bij Brits minister van buitenlandse zaken William Hague te zullen lobbyen voor het verder zetten van de budgetten van de BBC World Service, die over drie jaar zouden worden stopgezet.

Chris Patten weigerde te zeggen welke divisies in aanmerking zouden komen voor de zware afslankingsoperatie. "Dat zou een doodsvonnis betekenen voor de betrokken divisies," voerde hij aan. "Maar het lijkt onvermijdelijk dat er op het gebied van sport zware beslissingen zullen moeten vallen. Het is voor de BBC onmogelijk om op alle sportrechten te bieden." Volgens een aantal bronnen zouden bij de besparingen alleen al bij de BBC News 1.500 banen verdwijnen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home