Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 08, 2011

Amerikanen besparen minder op restaurants en entertainment

Een meerderheid van de Amerikanen is van plan om de rest van het jaar te besparen op restaurantbezoek en entertainment. Dat is de conclusie van een rapport van het onderzoeksbureau Harris. De onderzoekers merken op dat 61 procent van de ondervraagden zegt de volgende maanden minder op restaurant te zullen gaan, terwijl 59 procent aangeeft zijn bestedingen aan entertainment denkt te zullen terugschroeven. De onderzoekers merken dat er een duidelijke verbetering kan worden opgetekend tegenover twee jaar geleden.

"De cijfers blijven relatief ongewijzigd tegenover het recente verleden, maar liggen gevoelig lager dan tijdens het hoogtepunt van de economische crisis twee jaar geleden," merken de onderzoekers op. "Toen zei 74 procent van de respondenten zijn bestedingen aan restaurantbezoek en entertainment te zullen terugschroeven." Daarnaast zegt 34 procent van de Amerikanen dit jaar een vakantietrip van minstens één week te zullen inlassen. Dat is meer dan tijdens de maand april, maar minder dan in januari, toen 36 procent gewag maakte van vakantieplannen.

Ook zei 28 procent van de respondenten een groter bestedingsbudget te hebben voor zijn vakantie. In maart was dat slechts 21 procent, maar in januari maakte nog 30 procent gewag van een groter vakantiebudget. Daarnaast zegt 51 procent van de Amerikanen meer geld te zullen investeren. Dat is nagenoeg gelijk gebleven sinds het begin van dit jaar. Ook zegt 10 procent van de Amerikanen in de loop van de volgende zes maanden een bedrijf te zullen oprichten. Ook dat cijfer blijft al sinds september vorig jaar status-quo.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home