Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, June 08, 2011

Vastroesten in minderwaardige baan is een fabel

Slechts weinige burgers moeten zien rond te komen op uitsluitend een minimumloon. Dat is de conclusie van een Amerikaans onderzoek van Bradley Schiller, professor economie aan het Reno College of Business van de University of Nevada. De onderzoeker merkt onder meer dat op ongeveer driekwart van de Amerikanen met een minimumloon van 5,15 dollar per dag maximaal 30 procent bijdragen tot het totale gezinsinkomen. De ontvangers van een minimumloon zijn volgens Schiller dan ook meestal niet de belangrijkste kostwinners van het gezin.

Bradley Schiller stelde vast dat 94 procent van de ontvangers van een minimumloon ook een partner hadden die werkte. In 47 procent van de gevallen had die partner een inkomen van meer dan 40.000 dollar per jaar. Daarnaast had nog eens 16 procent een partner met een inkomen tussen 30.000 dollar en 40.000 dollar en 12 procent had een partner met een inkomen tussen 20.000 dollar en 30.000 dollar. Schiller voegt er aan toe dat 77 procent van de ontvangers van een minimumloon minder dan 20 procent van het gezinsinkomen aanbrachten.

"Uit het onderzoek blijkt bovendien dat 95 procent van de respondenten niet onafgebroken met een minimumloon worden geconfronteerd," voert Bradley aan. "Over een onderzoekstijd van acht jaar bleken er periodes te kunnen worden opgemerkt waar de betrokkenen aanzienlijk meer verdienden dan het minimumloon. Dat spreek de algemene theorie tegen dat vele mensen vastzitten in minderwaardige banen. Bovendien blijkt de meerderheid binnen de twaalf maanden een loonsverhoging te ontvangen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home