Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 25, 2011

Prijs geen cruciale factor bij aankoop elektrische wagen

De prijs is geen cruciale factor in de aankoop van een elektrisch voertuig. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van consulent Accenture. Minder dan één vijfde van alle ondervraagden noemt de prijs de belangrijkste factor bij de beslissing over de aankoop van een elektrisch voertuig. Volgens Accenture zijn de oplaadtijden van de batterijen en de actieradius van de voertuigen de belangrijkste elementen die in overweging worden genomen.

"De meeste klanten van elektrische wagens bleken vooral geïnteresseerd te zijn in de besparingen die ze konden realiseren in vergelijking met benzinemotoren," aldus het online magazine Greenbeat. "Een kwart van de consumenten gaf aan dat de besparingen op brandstofkosten de belangrijkste factor was om de aankoop van een elektrische wagen aan te moedigen. Dat heeft te maken met de belangrijke verhogingen van de brandstofprijzen."

De onderzoekers voegen er aan toe dat de autobestuurder de voorkeur geeft aan hybride wagens, die een benzinemotor combineren met elektrische aandrijving om de brandstofefficiëntie van de wagen te verbeteren. "Hybrides kunnen het brandstofverbruik per kilometer gevoelig verlagen, maar hebben anderzijds een veel grotere actieradius dan de zuiver elektrische wagens," stipt Greenbeat nog aan. "Hybrides zijn dan ook praktischer in landen waar de populatie de neiging heeft om met de auto verre afstanden af te leggen."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home