Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, May 25, 2011

Amerikaans breedband kent onvoldoende groei

De ontwikkeling van het Amerikaanse breedband heeft nog een lange weg af te leggen. Dat is de conclusie van een rapport van de Amerikaanse Federal Communications Commission voor het Amerikaanse Congres. Daarbij wordt opgemerkt dat ongeveer 26 miljoen Amerikanen nog altijd geen toegang hebben tot hoge internetsnelheden. Het probleem zou zich vooral situeren in landelijke gebieden. Bovendien wordt in het rapport opgemerkt dat er niet snel een verbetering mag verwacht worden.

"Vele Amerikanen leven in gebieden waar er geen zakelijke motieven zijn om breedband te stimuleren en bovendien ook de overheid niet over de mogelijkheid lijkt te beschikken om die leemte op te vullen," voert het webmagazine Online Media Daily aan. "Voor het tweede jaar op rij moet volgens het rapport worden opgemerkt dat het Amerikaanse breedband niet langer een bevredigende groei kent. Om de Amerikaanse concurrentiekracht op peil te houden, moeten volgens de Federal Communications Commission de inspanningen voor breedband worden opgedreven."

Volgens het rapport zouden ongeveer 100 miljoen Amerikanen totaal geen toegang tot het internet hebben of nog met inbel-verbinding worden geconfronteerd. "Dat maakt duidelijk dat de doelstellingen van het Amerikaanse Congres niet zijn gehaald," wordt er opgemerkt. Er wordt aan toegevoegd dat de internet-adoptie in de Verenigde Staten achterblijft op elf andere landen, waaronder Zuid-Korea, Groot-Brittanniƫ, Canada of Duitsland.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home