Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 26, 2011

Indonesië beste land voor startende bedrijven

Indonesië is voor ondernemers de beste plaats om een bedrijf op te starten. Dat is de conclusie van een internationaal onderzoek van BBC World Service en het bureau Globescan. Ook de Verenigde Staten, Canada, India en Australië dat ook uitstekende locaties zijn om met een onderneming te starten. Anderzijds worden Colombia, Egypte, Turkije, Italië en Rusland genoemd als de minst ondernemingsvriendelijke landen.

"Uit het onderzoek blijkt dat alle landen uit de geïndustrialiseerde wereld een score boven het gemiddelde laten optekenen," merkt BBC News op. "De enige uitzondering is Italië, dat ver achterop volgt. Maar ook een aantal groeimarkten worden als ondernemersvriendelijk bestempeld. Ook India, China en Nigeria worden door de eigen bevolking bestempeld als een relatief goede omgeving om een nieuw bedrijf op te starten."

Er wordt aan toegevoegd dat alle Aziatische en Afrikaanse landen uit de Sub-Sahara relatief hoge scores lieten optekenen. "In andere regio's waren er meer verschillen," aldus nog BBC News. "In Latijns-Amerika lieten Mexico en Peru relatief hoge scores, maar Brazilië en Colombia blijven ver onder het gemiddelde. In West-Europa werden de lage scores van Italië en Spanje in evenwicht gebracht door gunstige percepties in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home