Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, May 26, 2011

Russische filantropie moet overheidstaken op zich nemen

Russische filantropen hebben ambtenaren ervan beschuldigd om het principe van maatschappelijke verantwoordelijkheid als een uitvlucht te misbruiken om het bedrijfsleven op te zadelen met opdrachten die tot de verantwoordelijkheid van de overheid behoren. Dat werd opgemerkt tijdens de jaarvergadering van het Russische National Forum on Corporate Social Responsibility, waar bedrijven werden aangezet om het Russische erfgoed te promoten.

"Tijdens het forum werd het bedrijfsleven aangezet om onder meer bibliotheken, museums, galerijen en bioscopen te ondersteunen als onderdeel van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid," merkt de Russische krant The Moscow Times op. "Alexei Kostin, executive director van het Corporate Social Responsibility Russian Centre, merkte echter op dat de ondersteuning van bibliotheken een taak van de overheid is en dat bedrijven zich vooral moeten richten op activiteiten waarin ze de nodige expertise hebben."

Kostin voegde er aan toe dat minstens een honderdtal Russische bedrijven uitgebreide programma's rond maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben uitgebouwd. "Het gaat meestal om grotere bedrijven, maar zelfs grote staatsbedrijven zoals Russian Railways, worden bij die inspanningen gedwarsboomd door overdreven bureaucratie," stipte hij aan. Andrew Somers, voorzitter van de
American Chamber of Commerce in Rusland, merkte op dat het ontbreken van belastingstussenkomsten voor filantropische projecten een rem vormt voor het opzetten van dergelijke programma's.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home