Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 23, 2011

Verenigde Staten blijven bij doelstellingen elektrische wagens

De Verenigde Staten zitten op koers om de doelstellingen van Amerikaans president Barack Obama, die tegen het midden van het decennium één miljoen elektrische wagens in het verkeer te hebben, te halen. Dat heeft David Sandalow, Amerikaans onderminister van energie, gezegd tijdens een vergadering met de Society of Automotive Engineers in Detroit. Sandalow voegde er aan toe dat de besparingen van de Amerikaanse overheid de inspanningen op het gebied van energie-efficiëntie niet zullen vertragen.

"De situatie oogt volgens David Sandalow positief," merkt het persbureau Reuters op. "Wanneer men naar de plannen kijkt van de grote autoproducenten, is de mijlpaal van één miljoen elektrische wagens tegen het midden van het decennium volgens de onderminister duidelijk haalbaar." Obama beloofde die mijlpaal bij zijn aantreden als president en heeft die vooruitzichten sindsdien bij verscheidene gelegenheden herhaald, ondanks de scepsis bij een aantal analisten.

"Het innovatie-proces gaat in de sector van de elektrische wagens bijzonder snel en er is wereldwijd een grote belangstelling voor de technologie," merkte Sandalow op. "Het realiseren van die mijlpaal zal echter gedeeltelijk afhangen van het Amerikaanse ondernemerschap en innovatie. Die hebben de Amerikaanse economie in het verleden altijd al veel diensten bewezen en ik ben ervan overtuigd dat dit ook in de toekomst zal blijven."

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home