Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 23, 2011

China Mobile telt meer dan 600 miljoen klanten

China Mobile, de grootste mobiele operator van de wereld, heeft de kaap van de 600 miljoen gebruikers overschreden. Dat is onder meer te danken aan de groei bij het aantal klanten uit landelijke gebieden. Tijdens de eerste drie maanden van dit jaar sloot China Mobile 16,8 miljoen nieuwe gebruikers aan. Het Chinese telecombedrijf merkte verder op tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een winst werd geboekt van 26,9 miljard yuan. Dat komt overeen met een bedrag van 4,1 miljard dollar.

De kwartaalwinst van China Mobile steeg met 5,4 procent tegenover de eerste drie maanden van vorig jaar. Chinese telecombedrijven proberen hun inkomsten op te drijven door hun activiteiten op het gebied van mobiele telefonie van de derde generatie verder uit te bouwen. Door de uitbreiding naar landelijke gebieden zijn de inkomsten per gebruiker gevoelig gedaald. In die rurale gebieden besteden consumenten immers gevoelig minder aan mobiele telefonie.

Eind december lagen de gemiddelde bestedingen bij China Mobile nog 76 yuan per maand. Tijdens het eerste kwartaal van dit jaar viel dat echter terug tot 67 yuan per maand. "De helft van de nieuwe abonnees van China Mobile is gevestigd in landelijke gebieden, waardoor de gemiddelde inkomsten per klant een gevoelige daling kennen," merkt Victor Yip van consulent UOB Kay Hian uit Hongkong op. China Mobile wil dat probleem onder meer oplossen door investeringen in zijn netwerk en de uitbreiding van het aantal hotspots, om klanten aan te zetten smartphones te kopen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home