Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 26, 2011

Russische innovatiecentrum Skolkovo te weinig gekend

Het Russische innovatiecentrum Skolkovo moet wereldwijd een grotere bekendheid krijgen. Dat heeft de Russische president Dmitry Medvedev gezegd tegenover het online televisiekanaal Dozhd. Medvedev voerde daarbij aan dat het management van de Skolkovo Foundation en het Russische ministerie van onderwijs en wetenschap meer inspanningen moeten doen om de belangrijkheid en het potentieel van Skolkovo, het nieuw technologiecentrum in de omgeving van Moskou, in eigen land en de internationale gemeenschap duidelijk te maken.

Medvedev verweest onder meer naar een onderzoek van het bureau Vtsiom, dat aanvoerde dat slechts 32 procent van de Russen een duidelijk beeld heeft van Skolkovo. Bovendien bestempelt slechts 2,6 procent van de Russische bevolking het technologiecentrum als een mogelijke concurrent voor het Amerikaanse Silicon Valley. "Skolkovo is het project dat centraal moet staan in de modernisering van de maatschappij en er moet bij de bevolking dan ook een groter bewustzijn over het innovatiecentrum worden gecreƫerd," aldus Medvedev.

De Russische president noemde het ook noodzakelijk dat Skolkovo ook gepromoot wordt in het buitenland, waar het project nog veel minder bekend is. Hij voegde er aan toe zelf nochtans ervaren te hebben dat voor Skolkovo in het buitenland grote interesse en enthousiasme kan worden gewekt. Craig Barrett, mede-voorzitter van de Skolkovo Foundation en voormalig bestuursvoorzitter van Intel, voerde aan dat de bekendheid van Skolkovo veel groter zou kunnen zijn indien het project voldoende promotiefondsen ter beschikking zou krijgen.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home