Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, April 25, 2011

Internet vreest voor druk van Brits koninklijk huwelijk

Bedrijven doen er goed aan om de nodige voorbereidingen te treffen voor de verslaggeving van het huwelijk tussen de Britse prins William en Kate Middleton. Dat zegt Andrew Rubin, chief executive van het netwerk-bedrijf Cymtec. Indien een belangrijk aantal medewerkers immers beslist om het evenement online te volgen, zou dat volgens Rubin een bedreiging kunnen vormen voor de netwerken van de ondernemingen. Rubin stelt dan ook voor dat het management een gecentraliseerde mogelijkheid biedt om de ceremonie te volgen.

"Het huwelijk van de Britse kroonprins Charles en Diana werd dertig jaar geleden wereldwijd door 750 mensen in 74 landen gevolgd," stipt het webmagazine Gigaom aan. "Dat is volgens Guinness World Records het meest bekeken huwelijk uit de geschiedenis. Maar volgens Brits cultuurminister Jeremy Hunt zal het huwelijk van prins William en Kate Middleton door ruim 2 miljard mensen worden gevolgd. Dat zal bovendien grotendeels online gebeuren, waardoor een grote hoeveel streaming zal worden gegenereerd die netwerken over de hele wereld zouden kunnen uitschakelen."

"De inauguratie van de Amerikaanse president Barack Obama, het jongste evenement van een dergelijke omvang, leidde tot belangrijke storingen in het internet-verkeer," merkt Gigaom nog op. "Verscheidene Amerikaanse overheidssites en nieuwsmedia werden met vertragingen geconfronteerd, waarbij zelfs een aantal sites werden lamgelegd." Het is volgens Andrew Rubin dan ook aangewezen om de nodige maatregelen te nemen en werknemers een centrale mogelijkheid te bieden om het evenement te volgen op een grote computer of liefst nog televisie, wat geen druk legt op de netwerken.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home