Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Sunday, April 24, 2011

Amerikaans microkrediet richt zich op duurzame markt

Het Amerikaanse project Kiva, gespecialiseerd in het toekennen van microkredieten, heeft een nieuw fonds opgestart. Dat richt zich is op kleinschalige projecten die initiatieven willen opstarten rond duurzamere en veiliger energie, duurzame landbouw, transport en recycling. De microkredieten van Kiva gaan meestal naar individuele ondernemers in de ontwikkelingslanden, maar er worden ook in de Verenigde Staten een aantal projecten ondersteund.

"De omvang van de leningen bij Kiva variƫren, maar individuele investeerders kunnen vanaf 25 dollar instappen in het kredietfonds," merkt het online magazine Venturebeat.com op. "Tot nu toe hebben meer dan 500.000 ondernemers via Kiva microkredieten ter beschikking gekregen." Er wordt aan toegevoegd dat 98,71 procent van de leningen worden terugbetaald. Kiva kent 81,38 procent van zijn leningen toe aan vrouwelijke ondernemers.

Met het nieuwe fonds werd onder meer een landbouwproject in het Peruaanse Tarma ondersteund. Daarbij werd aan een landbouwer een lening van 550 dollar toegekend over een periode van twaalf maanden voor de aankoop van natuurlijke meststoffen. Kiva werd zes jaar geleden opgericht en is gevestigd in San Francisco. Het voorbije jaar werden door Kiva voor meer dan 2 miljoen dollar microkredieten toegekend. Kiva krijgt onder meer ondersteuning van Pierre Omidyar, oprichter van de veilingsite eBay.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home