Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 26, 2011

Ferrari op één jaar tijd 19 procent uitstootarmer

Van alle superwagens heeft het Italiaanse merk Ferrari de grootste vooruitgang geboekt op het gebied van uitstootreductie. Dat merkt Viknesh Vijayenthiran, hoofdredacteur van het online magazin Greencarreports.com, op. Het wagenpark van Ferrari liet tijdens het voorbije jaar een gemiddelde uitstoot van 326 gram koolstofdioxide per kilometer optekenen. Dat is een daling met 46 gram tegenover het jaar voordien. Met een besparing van 12 procent op de uitstoot laat Ferrari concurrenten zoals Aston Martin (0,6 procent), Lamborghini (1,5 procent) en Bentley (1,9 procent) ver achter is.

"Over de hele wereld worden overheden onder druk van het publiek om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen," merkt Vijayenthiran op. "Daarbij wordt niet zelden in de eerste plaats de autosector geviseerd. In de Verenigde Staten wordt over vijf jaar een maximumverbruik van 34,1 mijl per gallon ingevoerd, terwijl de Europese regeringen werken aan een limiet op de uitstoot van koolstofdioxide. Die maatregelen zouden een desastreuze impact kunnen hebben op de constructeurs van superwagens."

Die toekomstvisie heeft Ferrari volgens Vijayenthiran zo bezorgd gemaakt, dat het Italiaanse automerk zowel zijn commerciële als sportieve divisie aan het werk heeft gezet om het verbruik en de emissies van de motoren gevoelig terug te schroeven. "Dat heeft ertoe geleid dat er een hybride prototype werd ontwikkeld, naast onderzoek in biobrandstoffen en de implementering van energie-efficiëntere transmissiesytemen en injectietechnologieën."

Met een uitstoot van 301 gram per kilometer is de Ferrari California het meest milieuvriendelijke model uit de vloot van de Italiaanse autoconstructeur.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home