Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, April 25, 2011

Londen riskeert milieuboete voor Olympische Spelen

Groot-Brittannië riskeert aan het Internationaal Olympische Comité een boete te moeten betalen van 175 miljoen pond omdat de doelstellingen op het gebied van leefmilieu wellicht niet worden gehaald. Dat zegt Alan Andrews, juridisch adviseur bij de belangenorganisatie Client Earth. De organisatoren hebben eerder aangekondigd dat Londen de meest milieuvriendelijke organisaties uit de geschiedenis zou worden, maar inmiddels zijn die ambities volgens Andrews al gevoelig teruggeschroefd.

"De Britse regering en de organisatoren van de Olympische Spelen zitten bijzonder verveeld met het vooruitzicht op een mogelijke boete voor luchtvervuiling," stipt de Britse krant The Guardian aan. "In het contract met het Internationaal Olympisch Comité is overeen gekomen dat 25 procent van de televisierechten, die geraamd worden op ongeveer 700 miljoen pond, zouden kunnen worden opgeëist indien de organisatoren niet aan hun milieudoelstellingen zouden voldoen."

Om de gestelde doelstellingen te halen, zouden draconische maatregelen moeten overwogen worden. Londen, één van Europese steden met de meeste luchtvervuiling, riskeert ook al een boete van 300 miljoen pond van de Europese Commissie. Om de doelstellingen te halen zou het verkeer in Londen tijdens de duur van de Olympische Spelen met 30 procent terug te schroeven, maar zelfs dan wordt gevreesd dat de normen niet zullen worden gehaald. Tijdens de voorbije Olympische Spelen in Peking moest de Chinese overheid meer dan één miljoen wagens uit het verkeer halen en fabrieken sluiten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home