Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Monday, April 25, 2011

Mobiele applicaties weinig lucratief voor ontwikkelaars

De meeste ontwikkelaars van mobiele applicaties slagen er niet in om belangrijke inkomsten te genereren. Dat zegt Geoffrey Goetz, redacteur bij het online magazine Gigaom.com. Er berekening leert volgens Goetz immers dat de applicaties de ontwikkelaars gemiddeld slechts 8.500 dollar per jaar opleveren, waarbij er volgens hem rekening moet mee worden gehouden dat een aantal programma's door individuele ontwikkelaars werden gecreƫerd, maar in veel gevallen ook het werk zijn van een heel team analisten, ontwikkelaars, testers en managers.

"Tim Cook, chief executive van Apple, maakte onlangs bekend dat het bedrijf 2 miljard dollar heeft uitbetaald aan ontwikkelaars van applicaties," merkt Geoffrey Goetz op. "Die transacties waren het financieel resultaat van meer dan 10 miljard downloads van applicaties die in de AppStore beschikbaar zijn." In totaal zouden er in de AppStore op dit ogenblik ruim 370.000 mobiele applicaties van 78.000 ontwikkelaars worden aangeboden met een gemiddelde prijs van 2,52 dollar per download.

Goetz voegt er aan toe dat de meeste eigenaars van smartphones en tablets hun toestellen gebruiken voor games. "De gamesector vertegenwoordigt drieƫnveertig van de honderd meest populaire betalende applicaties in de AppStore," voert hij aan. Hij merkt ook op dat goedkopere applicaties ook vaker gedownload worden dan duurdere toepassingen. Goetz voegt er aan toe dat de cijfers nog worden vertekend door een beperkt aantal mega-successen, die de gemiddelde vergoeding nog gevoelig hebben opgedreven.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home