Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Saturday, April 30, 2011

Applicatie-markt blijft nog minstens vijf jaar groeien

Het succes van downloadbare smartphone-applicaties zal zich ook minstens de volgende vijf jaar verder blijven doorzetten. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau ABI Research. Daarbij wordt gesteld dat er over vijf jaar 44 miljard applicatie-downloads zullen worden geteld. Op dit ogenblik telt de AppStore van Apple ongeveer 350.000 applicaties, gevolgd door Android (330.000), OviStore van Nokia (54.000), AppWorld van Research In Motion (RIM) en Windows Marketplace (15.000).

"Indien de voorspellingen van ABI Research correct zijn, zullen de applicaties tenminste in de nabije toekomst blijven dan alternatieve toepassingen voor webbrowsers," stipt het online magazine Venturebeat.com aan. De onderzoekers merken op dat marktleider Apple nu al een grotere druk ondervindt van Android en Windows, die hun publiek zien aangroeien. De onderzoekers merken op dat ontwikkelaars en applicatie-winkels zich dan ook constant innovatief moeten opstellen om de belangstelling van de consument te houden.

Op dit ogenblik zouden ongeveer 15 miljard downloads zijn geteld. Apple kondigde in januari aan dat de AppStore inmiddels meer dan 10 miljard downloads heeft opgetekend. Android maakt gewag van ongeveer 4,2 miljard applicaties. "Dat zijn indrukwekkende cijfers," merkt Venturebeat.com nog op. "Men mag niet vergeten dat de AppStore en Android Market minder dan drie jaar operationeel zijn." De onderzoekers merken wel op dat inmiddels een aantal problemen zijn opgemerkt, waarbij gebruikers moeilijkheden ondervinden om geschikte applicaties te vinden.

Ook werden recent een aantal misleidende applicaties opgemerkt. Apple denkt er volgens de onderzoekers dan ook aan om zijn applicatie-ecosysteem aan te passen.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home