Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 29, 2011

Amerikaanse bevolking steeds meer bezorgd om pensioen

De Amerikaanse actieve bevolking maakt zich steeds meer zorgen over zijn latere pensioen. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup. Daarbij wordt opgemerkt dat 53 procent van de actieve Amerikanen vreest onvoldoende financiële middelen te zullen hebben om op een comfortabele manier met pensioen te kunnen gaan. Negen jaar geleden maakte zich amper 32 procent van de ondervraagden zich bezorgd over zijn pensioen. Vorig jaar zei 48 procent wellicht onvoldoende financiële reserves te hebben voor zijn pensioen.

Gallup voert aan dat jonge Amerikanen het meest optimistisch zijn over hun later pensioen. In de leeftijdsgroep tussen achttien en dertig jaar zegt 57 procent te verwachten voldoende financiële middelen te zullen vergaren om comfortabel met pensioen te kunnen gaan. In deze groep verwachten ook weinig respondenten tijdens zijn pensioen op de sociale zekerheid te moeten rekenen. Dat betekent volgens Gallup dat deze leeftijdsgroep verwacht andere inkomstenbronnen te zullen opbouwen buiten de pensioenuitkering.

Opmerkelijk is echter dat de groep tussen vijftig en vijfenzestig jaar, die het dichtste bij zijn pensioen staat, zich optimistischer opstelt dan de tussengroep van dertig tot vijftig jaar. In de oudere categorie merken immers 18 procent meer respondenten op te verwachten voldoende financiële middelen te zullen hebben om comfortabel met pensioen te kunnen gaan. Opmerkelijk is ook 37 procent van de actieve Amerikanen zegt te verwachten pas na zijn 65ste op pensioen te zullen gaan. In het midden van de jaren negentig was dat slechts 12 procent.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home