Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Friday, April 29, 2011

Recordkwartaal voor verkoop mobiele telefoons

De wereldwijde markt voor mobiele telefoons is tijdens het eerste kwartaal van dit jaar met 19,8 procent gegroeid tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau IDC, dat de winst vooral wijt aan de snelle groei van de smartphone-verkoop, vooral in opkomende markten. Maar ook de vorderingen van een aantal uitdagers van de traditionele marktleiders heeft volgens de onderzoekers een belangrijke bijdragen geleverd.

Uit het onderzoek blijkt dat tijdens het eerste kwartaal 371,8 miljoen mobiele telefoons zijn verscheept. De onderzoekers zeggen niet te verwachten dat de traditionele feature-phones zullen verdwijnen, aangezien er wereldwijd een grote vraag blijft naar deze toestellen. De populariteit van de smartphones - met vooral een groei in Asia-Pacific, het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika - heeft volgens IDC echter voor een nieuw kwartaalrecord gezorgd.

Het rapport voegt er aan toe dat een aantal producenten een snellere groei hebben gekend dan het marktgemiddelde, wat tot een verlies aan marktaandeel heeft geleid voor een aantal grotere sectorgenoten. "De groei van bedrijven buiten de top vijf - zoals Micromax, TCL-Alcatel, Huawei en Research In Motion - toont aan dat er marktaandeel kan gewonnen worden," merken de onderzoekers op. Er wordt opgemerkt dat de groei tot het midden van het decennium grotendeels gedragen zal worden door de smartphones.

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home