Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 28, 2011

Plastiek wordt belangrijker dan glas in verpakkingsindustrie

Plastiek flessen en vaten zullen tegen het midden van het decennium de snelste groei van de hele Europese verpakkingssector kennen en tegen het einde van het decennium een grotere industrie vormen dan glazen containers. Dat is de conclusie van een rapport van het bureau Pira International. Opgemerkt wordt dat het productievolume van plastiek flessen sinds het midden van het voorbije decennium jaarlijks met ongeveer 12 miljard eenheden is gestegen. Tegen het midden van het huidige decennium zou die groei toenemen tot 17 miljard eenheden.

In het rapport wordt opgemerkt dat pet-flessen de voorbije jaar de sterkste groei in de sector van drankenverpakkingen heeft laten optekenen en in vele toepassingen glazen flessen, kartonverpakkingen en drankenblikken hebben vervangen. Vooral voor frisdranken, bronwaters en melk zal plastiek volgens het rapport steeds meer in de plaats komen van glazen flessen, terwijl ook bij voedingsproducten ook een duidelijke overstap van glas naar plastiek zou opgemerkt worden.

Plastiek heeft volgens het rapport verscheidene voordelen. "Plastiek is doorschijnend, onbreekbaar, licht en recycleerbaar," merkt Pira International op. "Bovendien heeft plastiek ook een flexibel design." Er wordt aan toegevoegd dat de productie van plastiek flessen ook goedkoper is dan de andere alternatieven. Volgens Pira International zullen technologische ontwikkelingen een belangrijke rol spelen in de verdere groei van de sector, waarbij mogelijkheden zouden worden gecreƫerd voor meer gesofisticeerde en duurdere producten.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home