Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Wednesday, April 27, 2011

Amerikaanse vastgoedsector is een kopersmarkt

Een meerderheid van de Amerikaanse bevolking dat de economische omstandigheden op dit ogenblik de aankoop van een woning zouden moeten stimuleren. Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Gallup. De Amerikaanse vastgoedsector wordt volgens Gallup op dit ogenblik dan ook bestempeld als een kopersmarkt. De onderzoekers voegen er aan toe dat mannen duidelijk meer vertrouwen hebben in de vastgoedmarkt dan vrouwen. Steeds meer Amerikanen raken ervan overtuigd dat de vastgoedprijzen volgend jaar opnieuw zullen stijgen.

Uit het onderzoek van Gallup blijkt dat 69 procent van de Amerikanen aangeeft dat de markt op dit ogenblik gunstig ligt voor de aankoop van een woning. Uit eerdere onderzoeken van het bureau kan afgeleid worden dat de Amerikaanse consumenten ook tegen het midden van het voorbije decennium een voordelige markt meenden te ontwaren, toen de prijzen een stijgende curve vertoonden en financiering van vastgoed relatief toegankelijk was. Die situatie begon echter kort nadien te veranderen, waarbij vele consumenten beseften dat er een vastgoed-zeepbel werd gecreƫerd.

Gallup stelt dat 74 procent van de mannen aangeeft dat de Amerikaanse vastgoedmarkt zich in een goede periode bevindt voor de aankoop van een woning. Bij de Amerikaanse vrouwen is daar echtere slechts 64 procent het mee eens. Ook wordt opgemerkt dat bij inkomens van minstens 75.000 dollar per jaar 86 procent overtuigd is van een goede markt, tegenover 73 procent in de inkomenscategorie tussen 30.000 dollar en 75.000 dollar en 50 procent in de categorie met een inkomen van minder dan 30.000 dollar.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home