Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 26, 2011

Voedselveiligheid moet wereldwijd worden opgevolgd

Het versnelde tempo van de globalisering heeft de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) verplicht om voor de volgende jaren een geïntegreerd plan voor voedselveiligheid uit te werken. Daarbij wordt opgemerkt dat de toenemende uitdagingen van de globalisering de middelen voor inspectie en kwaliteitscontroles van de Amerikaanse voedselautoriteit overschrijden, waardoor er in de toekomst naar eigen zeggen zal moeten gericht op preventie, waarbij bedreigingen moeten worden proberen afgewend vooraleer ze realiteit zijn geworden.

"Het gebrek aan middelen om de voedselveiligheid te controleren, verhoogt volgens de Amerikaanse voedselautoriteit het risico voor de consument van jaar tot jaar," aldus het online magazine Foodnavigator.com. "Daarbij wordt gesteld dat de Amerikaanse grens het laatste controlepunt voor voedselveiligheid moet zijn, in plaats van de eerste verdedigingslijn tegen onveilige importproducten." Opgemerkt wordt dat het voorbije jaar in de Verenigde Staten 20 miljoen invoerstromen van voeding, apparaten, geneesmiddelen en cosmetica werden opgetekend.

De import van voeding in de Verenigde Staten is op tien jaar tijd verdrievoudigd. Om de veiligheid te garanderen, moet er volgens de voedselautoriteit meer informatie kunnen worden verzameld over de logistieke keten en moet de controle worden verspreid over de hele levenscyclus van de producten. De Amerikaanse voedselautoriteit merkt op dat er ook de nodige regelgeving moet komen op het gebied van de verantwoordelijkheid van bedrijven om risico's te identificeren, te controleren en tegen te gaan.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home