Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Tuesday, April 26, 2011

Minimumloon Venezuela wordt met 25 procent verhoogd

Het Venezolaanse minimumloon zal met meer dan 25 procent worden opgedreven. Dat heeft de Venezolaanse president Hugo Chavez aangekondigd. Begin mei zal volgens Chavez een verhoging van 15 procent worden doorgevoerd. Begin september zal nog eens een verhoging met 10 procent worden toegekend. Daardoor zal het minimumloon in Venezuela tegen het einde van dit jaar 360 dollar per maand bedragen. Een aantal sectoren hadden echter een grotere verhoging gevraagd, rekening houdend met een inflatiegraad van 27 procent.

Hugo Chavez, die quasi zeker volgend jaar zal deelnemen aan de Venezolaanse presidentsverkiezingen, beloofde meer winsten uit de oliesector te zullen besteden aan sociale investeringen. "De verhoging van het minimumloon zal een effect hebben op miljoenen Venezolanen," aldus het persbureau Reuters. "Chavez wees er ook op dat de lonen sinds zijn aantreden elf jaar geleden elk jaar zijn gestegen. In Venezuela is er volgens hem geen sprake van beperkingen van lonen en pensioenen of het verhogen van de pensioenleeftijd."

Chavez voegde er aan toe dat het minimumloon ook zal aangevuld worden met voedselbonnen. Hij verwees ook naar een onderzoek van het bureau Gallup, waarin gemeld werd dat Venezuela één van de hoogste welzijns-niveaus van de hele wereld heeft. De stijgende olieprijzen hebben de inkomsten van Venezuela gevoelig opgedreven, maar het land wordt geconfronteerd met één van de hoogste inflatieniveaus van heel Latijns-Amerika.

De communistische partij van Venezuela, de belangrijkste bondgenoot van de socialistische partij van Chavez, had een verhoging van het minimumloon van 40 procent geëist.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home