Managing21

Een weblog rond marketing en economie

Thursday, April 28, 2011

Honolulu en Santa Fe ademenen zuiverste lucht van Verenigde Staten

Californische steden kennen de ergste luchtvervuiling van de Verenigde Staten. Honolulu en Santa Fe-Espanola in de staat New Mexico hebben daarentegen de minst vervuilde lucht van het hele land. Dat is de conclusie van een rapport van de American Lung Association. Er wordt aan toegevoegd dat Honolulu en Santa Fe-Espanola de enige twee Amerikaanse steden waren die het voorbije jaar op geen enkel ogenblik werden werden geconfronteerd met een luchtvervuiling die de veiligheidsnormen overschreed.

"Ongeveer 48 procent van de Amerikaanse bevolking woont in regio's met teveel smog, terwijl 20 procent in gebieden woont waar er teveel pieken met luchtvervuiling worden geteld," merken de onderzoekers op. "Een groep van 6 procent woont in regio's waarbij het hele jaar door een teveel aan stofdeeltjes in de lucht wordt opgetekend. Ongeveer 17 miljoen Amerikanen leven in gebieden waar de drie ongezonde factoren worden opgemerkt."

"Bij pieken in het smogniveau worden meer ziekenhuis-opnames opgetekend wegens longproblemen, hartaanvallen en beroertes," stipt Michael Jerrett, professor omgevingsgezondheid aan de School of Public Health van de University of California, aan. "Daarnaast heeft luchtvervuiling ook een impact op het geboortegewicht, diabetes, bloedsomloopziektes en een lagere levensverwachting in het algemeen." Tot de meest vervuilde steden behoren Los Angeles, Fresno en San Diego. Er wordt wel opgemerkt dat de situatie in de meeste steden de voorbije decennia is verbeterd.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home